Молитва Миколі Чудотворцю про допомогу у справах

У цьому світі потрібно намагатися розраховувати на себе, але часом без допомоги Божої люди просто безсилі перед обставинами. Тоді слід просити про заступництво Господа та святих. Може стати в нагоді молитва Миколі Чудотворцю про допомогу у справах, які не вдається виконати.

Чому моляться Миколі Угоднику

Цей святий користується шануванням і в католицькій і православній традиції. Він має величезну популярність і багато в чому завдяки доброті та милості практично до всіх.

Звичайно, кожен святий має величезну любов до людей, але виражати своє ставлення може по-різному, та й стягувати послух теж. У свою чергу Микола Чудотворець допомагає практично всім, цим він був відомий і протягом свого земного шляху і після того, як піднявся у світ духовний.

Прості люди відчувають таку підтримку святого, відчувають його доброту, тому молитва на добру справу святителю Миколі Чудотворцю є в арсеналі практично кожного віруючого.

Як молитися святителю

Спочатку слід визначитися з потребою, тобто зрозуміти, для чого використовується молитва про допомогу у справах святого Миколая Чудотворця та сформулювати мету. Далі потрібно вибрати одну з молитов, пропонованих нижче.

  • У процесі молитви не слід поспішати, читати слід докладно, без суєти;
  • Відразу після закінчення молитви не потрібно чекати чудес, допомога з’явиться, коли буде потрібно, слід зберігати віру та надію;
  • Молитву потрібно читати щиро, оскільки дається за вірою.

Крім цього, не слід перекладати бездумно на Всевишнього піклування про свої справи. Щоб ви самі могли робити різні справи, Господь дав тіло та розум. Відповідно, потрібно покладатися на молитву, але й пам’ятати докладати зусиль у цьому світі для того, щоб досягати цілей.

Особливо сильною може бути молитва Миколі Угоднику про допомогу у справах дітям або на вдале завершення справи для когось із близьких вам людей. Адже в такій ситуації ви уподібнюєтеся найкращим із людей і забуваєте про себе, але просите про інших. Такий альтруїзм і віра особливо цінуються Господом та святими.

Молитви про допомогу у справах Миколі Чудотворцю

Молитва Миколі Угоднику про допомогу у справах

О, всесвятий Миколай, угодник прегарний Господь, теплий наш заступник і скрізь у скорботах скорий помічник. Допоможи мені, грішному й похмурому, у справжньому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моїм, діломи, і в поході душі моєї помози ми, окаянному, благай Господа Бога, всієї твори Творця, визволити мене повітряних митарств і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милосердя, . Амінь.

Про допомогу у роботі

Краще читати на самоті і зосередженні перед іконою.

О, добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представництво; бач нас недужих, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумом від малодушності потьмарених; Потчиться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли за нас негідних Створителя нашого і Владику, Йому ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть нам по ділам на діло Гості віддасть нам. Бо клопотання на твоє клопотання, хвалимось твоїм заступництвом, заступ твоє на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадаюче, допоможи просимо від нас, нагодуй, Ні страстів і бід тих, що повстають на нас, так святих твоїх молитв не буде нас напасти, і не зануримося в гріховній грімні і в тині пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів; Амінь.

Молитва перед початком будь-якої справи

О, святителю Христу Ніколає! Почуй нас, грішних, що моляться тобі (ім’я) і покликають на допомогу скору твою представність. Милостива до нас створи Бога нашого, та за Своєю благістю подасть нам (зміст прохання). Викупи нас, угоднику Христа, від лих, що на нас, і в усякій життєдайній нужді і потребі посли нам свою допомогу. Амінь.