Site icon FOKUS ІНФО

Молитви про здоров’я батьків: найсильніші

Батьки – найближчі люди, і хочеться, щоб вони жили довше і не хворіли. Звичайно, життя візьме своє, і хвороби для багатьох будуть неминучими. Але слова молитви за живих батьків про здоров’я, звернені до Вищих сил, допоможуть уберегти рідних від хвороб, захистити від передчасної немочі.

Молитва Господу

Багато хто вважає, що найдієвіша і найсильніша молитва дітей про здоров’я батьків – Господа нашого. Саме тому вони звертаються зі словами надії, які вкладені у молитву.

Владико, Вседержителю, Святий Царю, покарай і не вбивай, стверджуй низпадають і зводи низьвержені, тілесні людей скорби виправляй, молимося Тобі, Боже наш раба твою лостию, вибач йому всяку грішність вільну і невільну. Їй, Господи, лікарську силу Твою з небес низлики, доторкнися до телеси, погаси огневу, приборкати пристрасть і всяку неміч таїться, буде лікар раба Твого (ім’я), повівши. ́нія ціла й досконала, даруй його Церкві Твоєї благоугодно і чинить волю Твою. Твоє бо, що милувати й рятувати нас, Боже наш, і Тебе славу посилаємо, Отцеві і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Молитва Миколі Чудотворцю про здоров’я батьків

Микола Чудотворець допомагає віруючим під час вирішення багатьох складних життєвих ситуацій. Не залишиться він осторонь при зверненні до нього з молитвою дітей про здоров’я батьків. Звернення до Миколи Чудотворця не випадкове, оскільки саме його вважають покровителем у сфері здоров’я. Він допомагає у зціленні тяжко хворих, покращує самопочуття літніх людей і зміцнює сили.

О, добрий наш пастир і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представницю: бач нас немічних, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумів від малого. Потниться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогам нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли про нас недостойних Створителя нашого і Владику, Йому ж ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть на них але за Своєю благістю віддасть нам . Бо на твою клопотання надіюсь, твоїм предстанням хвалимося, твоє заступництво на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадає, допоможи просимо нахоч, нехай не буде радість святих твоїх молитв напасти на нас і не забруднити в гріховній грімній пучці й у тіні пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велію милість, нині і повсякчас і на віки віків.

Молитва Матроні Московській про здоров’я батьків

Матрона Московська – одна з тих святих, які палко брали участь у вирішенні різних життєвих проблем християн, які зверталися до них. Вона допомагала у земному житті, не залишає без допомоги і будучи у Царстві Небесному. Молитва про здоров’я батьків – це тепло та турбота про рідних людей. Її слова, як правило, вимовляються з особливою щирістю та бажанням виконання прохання. Саме тому вона приносить очікуваний результат, і похилого віку батьки надовго зберігають бадьорість і здоров’я.

О, блаженна мати Матроно, душею на Небесі перед престолом Божим майбутні, тілом же на землі відпочиваючі, і даною ти понад благодаттю різні чудеса вичерпують. Поглянь нині милостивим твоїм оком на ни, грішні, у скорботах, хворобах і гріховних спокусах дні свої, що терплять, втіши ни, відчайдушні, зціли недуги наші люті, від Бога нам за гріхом нашим пусті, визволь нас Ісуса Христа пробачити нам усі наші гріхи, беззаконня і гріхопадіння, імі ми від юності нашої навіть до теперішнього дня і години грішника, та твоїми молитвами отримавши благодать і велику милість, прославимо в Трійці Єдиного Бога, Отця, і Сина, і Свята, і Свята і повсякчас і на віки віків. Амінь

Молитви можна адресувати й іншим святим, у тому числі Пантелеймону Цілителю, а також Богородиці, заступниці і захисниці, молитовні слова, що підносяться, краще читати в храмі перед іконою. Якщо відвідувати церкву можливості немає, можна молитися вдома, але ікона має стояти перед тими, хто молиться обов’язково.

Молитва Пресвятої Богородиці

Прийми, о, Всеблагословенна і Всемогутня Пані Владичиці Богородиці Діво, ця молитви, з сльозами Тебе нині приносяться від нас, негідних слуг Твоїх, до Твого цілебоносного бе Самої тут сущої і зневажливої молитви нашої. 12 Бо за проханням виконання твори, скорби полегшуєш, недужим здоров’я даруєш, розслаблені й недужі зціляєш, від лихих беси проганяєш, діти милуєші; Ще ж, Пані Владичице Богородиці, і від уз і темниць свобождеші і всілякі різноманітні пристрасті лікарі: вся бо сутність можлива клопотанням Твоїм до Сина Твого, Христа Бога. О, Всепе́та Мати, Пресвята Богородице! Не перестань молитися за нас негідних рабів Твоїх, що славлять Тебе і шанують Тебе, і поклоняються з розчуленням Пречистому образові Твоїм, і надію тих, що мають неповернену, і Невіруну. чей, нині і повсякчас і у віки віків. Амінь.

Молитва Пантелеїмону Цілителю

Святий великомученик і цілитель Пантелеїмон, Бога милостивого наслідувачу! Поглянь на благосердя і почуй нас, грішних, перед святою твоєю іконою, що моляться. Випроси нам у Господа Бога, а Йому з Ангели стоячи на Небесах, залишення гріхів і гріхів наших. Зцілили ж хвороби душевні і тілесні рабів Божих, що нині поминаються, тут предстоячих і всіх християн православних, до твого заступництва. Тож ми, за гріхом нашим люті, одержимі єсми багатьма недугами і не імами допомоги і втіхи, до тебе ж прибігаємо, як даси ти благодать молитися за нас і цілити всяку недугу і вся. Даруй бо всім нам святими молитвами твоїми здоров’я і благодатні душі й тіла, успіх віри і благочестя, і вся до життя тимчасового і на спасіння потрібна. Як же, сподобившись тобою великих і багатих милостей, прославимо тебе й подавця всіх благ, дивного в святих, Бога нашого, Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва сорокуст про здоров’я

Сорокоусти – це молитви, які звершуються в церкві протягом сорока днів. Замовлення такої молитви – чудове рішення для дітей, які піклуються про здоров’я своїх батьків, але часто бувають у роз’їздах і не можуть молитися у храмі чи вдома, де рідко бувають або не мають потрібних ікон. У цьому випадку православні молитви за здоров’я батьків можна замовляти навіть не в одній, а в трьох церквах. Вона матиме ще більший ефект, оскільки читатиме її безліч людей протягом сорока днів. Однак важливо знати, що замовити її можна лише для хрещених.

Exit mobile version