Site icon FOKUS ІНФО

Сильна молитва Миколі Чудотворцю про дітей та онуків

Завдяки цьому святому дітлахи у всьому світі зараз отримують подарунки на Різдво. Як свідчить переказ, ця традиція з’явилася спочатку під впливом житія Миколи Угодника, зокрема, однією з історій про його юність. Крім цього, він вважається особливим заступником дітей, якому за потреби читається відповідна молитва.

Сильна молитва Миколі Чудотворцю про дітей, як правило, стає дорослими, щоб уберегти своїх дітей від різних негараздів і наставити на справжній шлях.

Якщо йдеться про віруючих людей, вони так моляться регулярно.

Різновиди молитов

До нього звертаються з різних приводів. Звичайно, молитва Миколі Чудотворцю про дітей також може мати різні цілі:

  • загальна, щоб загалом усе складалося;
  • про дітей у навчанні;
  • про благополуччя дітей;
  • про здобуття чадом віри та старанність на духовному шляху;
  • про допомогу у одужанні дитини;
  • про слухняність і шанування старших, щоб ріс порядною людиною.

Звичайно, тут завжди йдеться про батьківські турботи, які є практично у кожній родині. Ситуації можуть трохи змінюватися, але практично всі хочуть, щоб чадо було утворено та здорово, мало моральні підвалини та порядність характеру, виявляло найкращі людські якості. Практично кожному за варіанта є власний окремий текст молитви.

Як читати молитви Миколі Чудотворцю про дітей

Взагалі саме молитви дорослих родичів вважаються найбільш дієвими. Формально вони дозволили дитині з’явитися на Світло і залежить від ставлення цих людей. Добре, коли вони опікуються власним чадом у матеріальному сенсі, а й у духовному.

Тут потрібно правильне ставлення і спочатку слід зазначити те, чого слід уникати:

  • читати молитву при дитині або вказувати їй на ці дії, в ідеалі він взагалі не знає чи моляться за нього якісь дорослі або не моляться;
  • насильно залучати дитину до релігійних обрядів, змушувати робити якісь дії проти волі;
  • бездумно покладатися тільки на молитву, наприклад, коли справа стосується лікування чи навчання, саме для того, щоб люди могли лікуватися, Господь і створив трави, на основі яких і з’явилося багато ліків, а тільки могутністю молитви лікувати можуть святі.

Йдеться про те, щоб розумно ставитися до всього. Тим більше коли справа стосується дітей.

Ось, наприклад, сильна материнська молитва про дітей Миколи Чудотворця, зокрема здоров’я чада.

О, добрий наш пастир і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представницю: бач нас немічних, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумів від малого. Потниться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогам нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли про нас недостойних Створителя нашого і Владику, Йому ж ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть на них але за Своєю благістю віддасть нам . Бо на твою клопотання надіюсь, твоїм предстанням хвалимося, твоє заступництво на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадає, допоможи просимо нахоч, нехай не буде радість святих твоїх молитв напасти на нас і не забруднити в гріховній грімній пучці й у тіні пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велію милість, нині і повсякчас і на віки віків.

Добре прочитати таку молитву, коли дитина хворіє, але при цьому потрібно отруїтися до лікаря для того, щоб дізнатися про діагноз. Цілком нормально продовжувати читати молитву про себе на огляді та в будь-яких інших обставинах.

Після призначення лікування також добре відвідати храм, поставити свічки по можливості замовити сорокоуст про здоров’я.

Якщо є можливість, то вдома моляться:

  • в окремій кімнаті;
  • зі свічкою перед іконою;
  • по можливості вранці, коли думки чисті та свідомість ясна;
  • дивлячись відкритим поглядом на образ святого;
  • з вірою у його заступництво;
  • без використання будь-яких наговорів та інших магічних практик.

Цей варіант читається найчастіше для того, щоб допомогти близькій людині, але може використовуватися і як варіант допомоги дітям, зокрема хворим.

О, всесвятий Миколай, угодник прегарний Господь, теплий наш заступник і скрізь у скорботах скорий помічник. Допоможи мені, грішному й похмурому, у справжньому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моїм, діломи, і в поході душі моєї помози ми, окаянному, благай Господа Бога, всієї твори Творця, визволити мене повітряних митарств і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милосердя, . Амінь.

Exit mobile version